ESTELS DEL SUD

Juliol 2015

108km

Ruta circular

Muntanya

Dificil

Estels del Sud – Aquesta ruta pretén iniciar-te en l’increïble paisatge de la zona muntanyosa dels Ports, massís situat entre Catalunya, València i Aragó. Amb un paisatge abrupte i una natura salvatge ofereix indrets màgics, com ara la zona de la Pesquera abans d’arribar a Beseit o l’espectacular zona del Parrissal. 

És una zona, per sort, encara no massa explotada, però que val molt la pena caminar.

Ruta circular Estels del Sud
Ruta circular Estels del Sud. 108km.

1a Etapa

CAR0-PAÜLS 22,86KM

14 de juliol’15

Etapa força variada, amb un perfil típic dels ports.

Es pot gaudir de vistes increïbles de la zona i amb una mica de sort començar a veure forces cabres salvatges.

L’etapa acaba amb un fort pendent fins a arribar a Paüls, al final un pot refrescar-se a les fonts de St. Roc, una zona de barbacoes.

2a Etapa

PAÜLS-ARNES 22KM

15 de juliol’15

Aquesta etapa comença amb una forta pujada fins al cim de la Punta de l’Aigua. Des del cim podrem observar tota la zona. La baixada ens portarà directes al riu dels Estrets on podrem gaudir d’un merescut bany. Aquest tram és de baixada per un camí empedrat mentre vas deixant nombrosos tolls d’aigua.

3a Etapa

ARNES-BESEIT 22,5KM

16 de juliol’15

Aquesta etapa pot resultar una mica perillosa si el terreny està moll i força feixuga si apreta la calor.

L’inici és igualment entre rierols i tolls d’aigua però en el moment que la cosa comença a enfilar tot són grans blocs de pedra i terreny àrid. En algun punt es pot patir de vertigen. Després d’un llarg descens arribem a la Pesquera, les famoses piscines de Beseit, on tot el cansament es perd riu a vall.

4a Etapa

BESEIT-FONT FERRERA 21,42KM

17 de juliol’15

Segurament una de les etapes més divertides de tota la ruta. Hi ha dues opcions però si el temps ho permet, la més recomanable és pel pas del Parrissal. S’ha de tenir en compte la quantitat d’aigua que hi ha si no es farà difícil la pujada (o ve es farà mullada). Tot i això, si el temps és bo, no molesta gents fer algun tram nedant amb la motxilla surant al costat… aquestes són les coses que després expliques!

5a Etapa

FONT FERRERA-CARO 19,61KM

18 de juliol’15

Etapa que discorre majoritàriament per bosc fins a sortir al Cim de Negrell que ens deixarà unes vistes per tornar a recordar la bonica zona dels Ports.

L’arribada de nou al refugi Caro es fa suau i en la majoria per pista o asfalt.


Notice: presscore_display_share_buttons_for_post s'ha cridat de manera incorrecta. Function is deprecated, use the7_display_post_share_buttons instead. Mireu La depuració en el WordPress per a més informació. (Aquest missatge s'ha afegit en la versió 7.8.0.) in /home/gransrepwa/www/wp-includes/functions.php on line 4992

Deixa un comentari

La teva direcció de correu electrònic no serà publicada Els camps requerits estan marcats amb *

Publicar comentari

CONTACTA AMB GRANS REPTES

Si vols estar al dia de cada moviment, subscriu-te al nostre blog

gransreptes.com


Per qualsevol consulta, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres

Nom*

Email*

Missatge