Tot just fa un any que visitàrem la Serra de Llaberia. S’apropava la primavera i volíem gaudir dels paisatges que ens regala any rere any casa nostra. Vam preparar una petita sortida amb diverses excursions per veure en la seva esplendor la floració dels camps de presseguers a la Ribera de l’Ebre. Quan s’apropava el cap de setmana que havíem triat per visitar aquest espectacle de colors primaverals, comprovàvem expectants la meteorologia, ja que s’aproximava una borrasca que semblava que aixafaria la sortida.

Quan estàvem investigant l’entorn ens vam trobar amb quelcom que no hi comptàvem, estàvem preparant una escapada romàntica de passejades entre flors i vam acabar absorts en una llegenda que ens feia oblidar el vent, la pluja o qualsevol altra cosa. Ja no es tractava de trobar una gran fotografia

o una passejada per explicar, volíem conèixer més de la màgia de la història d’aquesta zona.

Ara que el sol comença a escalfar i l’ocàs es va allargant dia rere dia, ens ha vingut a la memòria i volem compartir i recomanar-vos una escapada entre flors i llegendes. Cinc itineraris on trobaràs paisatges plens de color i màgia.

1-El jardí conreat:

El jardí conreat és un itinerari circular que ens porta durant 7’6km per camps de conreu, avellaners, oliveres i durant la primavera l’esclat floral d’ametllers i cirerers.
Es tracta d’una petita excursió apta per tothom sense grans dificultats tècniques. El temps de recorregut serien unes 2h i mitja (afegiu l’estona que considereu si aneu amb la càmera preparada).
Tivissa és la població des d’on surt aquest recorregut, una vegada finalitzat recomanem visitar l’església de Sant Jaume.

Sempre podeu complementar la visita seguint algun dels GR’s que passen per aquí, el GR-7 que connecta Colldejou-Tivissa-Rasquera en dues de les seves etapes o apropar-vos al GR-99 prop de Miravet.

2-Santuari Santa Marina:

A 4km de Pratdip es troba l’ermita de Santa Marina, durant anys el romanticisme i la llegenda s’ajunten en aquest santuari, on joves de pobles de tota la comarca s’apropaven en un aplec per Santa Marina. Es deia que les noies que hi assistien trobaven promès.
A principis del s. XX tres barcelonins muntaren un balneari luxós aprofitant el romanticisme llegendari, però no va tenir l’èxit desitjat i ara només es poden veure les restes d’aquest projecte fallit envoltat d’una màgia que sents només arribar a la zona.

3-Ascensió pels Solans:

L’ascensió pels Solans, itinerari circular, parteix de Pratdip. Ens permet captar panoràmiques de la zona i contemplar des del capdamunt dels Solans una espectacular vista sobre el poble. La zona està envoltada per la Serra de la Güena i els puigs del Cabrafiga i de les Mugues. Per tornar al punt d’inici ens traslladarem, suspesos sobre la vall, fins a trobar la drecera del Zenón

per una intensa baixada. 5km de vistes on destaquem el desnivell, tant positiu com negatiu. Sense grans dificultats tècniques però amb necessitat d’una mica de preparació per realitzar l’excursió.

4-Ruta dels dips:

Aquesta ruta ens fa partícips de la llegenda. Realitza un tomb pels carrers de Pratdip a la recerca dels dips (gossos vampírics) que s’amaguen en aquest indret. Aquests éssers donen nom al poble per les seves aparicions enmig dels prats. Es deixaven veure en la llunyania per les seves preses abans de xuclar-los la sang. Deixa que la fantasia i la màgia que envolta aquest municipi t’atrapi i et faci gaudir en família d’una visita a un món increïble.

5-Castell de Pratdip

Un cop realitzat aquest viatge no deixis de visitar el castell que es troba en la part més alta de Pratdip. A finals del s. XVII va deixar d’estar habitat i l’any 1846 va quedar malmès per un gran terratrèmol. Ara només queden en peu algunes parets, testimonis d’un enterrament del Neolític. És per això que l’any 1985 es va declarar Monument Històric i Bé Cultural d’Interès Nacional.

En acabar aquesta sortida en què el temps no ens va respectar gaire, vam veure que va ser un encert majúscul mantenir-la. Ja estem contant els dies per reviure la llegenda novament aquetsa primavera.


Notice: presscore_display_share_buttons_for_post s'ha cridat de manera incorrecta. Function is deprecated, use the7_display_post_share_buttons instead. Mireu La depuració en el WordPress per a més informació. (Aquest missatge s'ha afegit en la versió 7.8.0.) in /home/gransrepwa/www/wp-includes/functions.php on line 4992

1 comentari

Deixa un comentari

La teva direcció de correu electrònic no serà publicada Els camps requerits estan marcats amb *

Publicar comentari

CONTACTA AMB GRANS REPTES

Si vols estar al dia de cada moviment, subscriu-te al nostre blog

gransreptes.com


Per qualsevol consulta, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres

Nom*

Email*

Missatge