M’agradaria compartir amb vosaltres una petita caminada que em serveix per desconnectar. A vegades he aconseguit no trobar-me a gairebé ningú en tot el recorregut però s’ha de triar bé l’hora i el dia de la setmana.
La faig tot sovint, són uns 12-13 km aproximadament a la zona de la serralada del litoral i li dic passejada pel bosc encantat.

Per la Serralada Litoral
Per la Serralada Litoral

Sortirem del poble de Teià. Després d’aparcar, o de sortir de casa, hem d’enfilar la riera cap amunt. Quan arribarem al final hi trobem dos camins, aquest cop seguirem cap a l’esquerra. Després d’uns 2 km més o menys, abans d’arribar a la cornisa, haurem d’agafar un trencall cap a la dreta, sabreu on és, ja que just davant hi ha un senyal blau de bomba d’aigua. Al cap de poquet arribem a la cornisa, ja som a dalt!!
Creuem la cornisa i anem direcció al Restaurant Can Gurguí. Vigileu que el cartell està amagat per les herbes i una mica descolorit. Sabrem que hi estem arribant, ja que una font i un gran safareig ens donen la benvinguda. L’aigua és potable però compte amb els mosquits!!, n’hi ha uns quants.
Continuarem a munt i deixarem el restaurant a la nostra esquerra per una pista on ens acompanyaran uns grans eucaliptus.

Al cap d’uns 500 m trobem un trencall cap a la dreta una mica ombrívol, agafem-lo i cap amunt. En aquest moment estem entrant al bosc encantat.
És un bosc que va canviant de textures, colors, olors, temperatures… Hem de seguir el camí tota l’estona fins i tot quan ens trobem al mig del bosc entre arbres, se segueix el corriol marcat i que ajuda a saber la direcció
correcta. En arribar a baix hi ha un colze molt pronunciat que ens farà girar sobtadament cap a l’esquerra, a la dreta del camí us hi ha de quedar una caseta, aneu bé!!

Seguiu fins a sortir del bosc, ho notareu fàcilment, fins i tot el color del terra canvia.
Enfileu cap a la dreta i cap amunt fins a passar pel Restaurant Sant Salvador, parada obligada per molts ciclistes i caminants.
Arriem a una cruïlla de 4 camins i una creu de pedra, nosaltres anirem cap a la dreta, al cap d’uns 2,5 km hi ha un mirador, si ens hi aturem, podrem veure el cartell que dóna informació del que podem observar. Agafarem el caminet que queda a la dreta del mirador, ja anem de baixada. Hem de seguir cap avall fins a trobar un camí que trenca a l’esquerra, fa pujada i s’hi pot veure la figura del Sagrat Cor. Passareu pel refugi del Vedado, potser hi trobareu els ADF de Teià fent una botifarrada o arreglant els marges o plantant arbres, tot el que hi veureu és en

Per la Serralada Litoral
Per la Serralada Litoral

gran part gràcies a ells i la seva tasca de recuperació i manteniment.
Deixeu el refugi i seguiu el caminet que hi ha per damunt, hi trobarem un corriol que està senyalitzat amb una fita que ja indica direcció a Teià, seguiu-lo fins a trobar una pista més ampla on també hi ha una fita indicant la direcció.

Per la Serralada Litoral
Per la Serralada Litoral

Una mica més avall passareu per unes grans pedres, són els rocs d’en Flores, a mi m’agrada anomenar-les com quan era petita: la “huella” del dinosaure, abraceu-les, notareu la seva escalfor o potser us expliquen coses i si esteu àgils, enfileu-vos-hi per gaudir d’una vista privilegiada.
Ja arribem al final de la caminada, una mica més avall passareu pel cementiri i ja al centre del poble on es pot fer la cerveseta a qualsevol dels bars del poble.
Si la feu, desitjo que us agradi i que gaudiu de la caminada, encara que aquest cop sigui un PETIT REPTE!!


Notice: presscore_display_share_buttons_for_post s'ha cridat de manera incorrecta. Function is deprecated, use the7_display_post_share_buttons instead. Mireu La depuració en el WordPress per a més informació. (Aquest missatge s'ha afegit en la versió 7.8.0.) in /home/gransrepwa/www/wp-includes/functions.php on line 4992

Deixa un comentari

La teva direcció de correu electrònic no serà publicada Els camps requerits estan marcats amb *

Publicar comentari

CONTACTA AMB GRANS REPTES

Si vols estar al dia de cada moviment, subscriu-te al nostre blog

gransreptes.com


Per qualsevol consulta, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres

Nom*

Email*

Missatge